Слушателите избират песните – фаворити в конкурса Златни искри“. Конкурсните песни

...
Слушателите избират песните – фаворити в конкурса Златни искри“. Конкурсните песни
Коментари Харесай

Слушателите избират песните – фаворити в конкурса Златни искри

 Слушателите избират песните – любимци в състезанието " Златни искри “. Конкурсните песни ще прозвучат на 17 и 24 октомври в предаването за българска поп музика " Може би ДА " на БНР Радио Варна.

В две следващи недели селекционираните от журито песни за 9-ото издание на Европейския конкурс за детска ария " Златни искри “ ще бъдат излъчени в ефира на БНР Радио Варна. Те ще прозвучат в предаването за поп-рок музика " Може би ДА “, с  начален час 10,05часа. Слушателите могат да дадат своя глас за желаната от тях ария със известие във Facebook страницата на БНР Радио Варна.

Линк за слушане:.

На 17 октомври ще се излъчат премиерно 18 нови песни от български създатели. Сред песните финалисти можем да открием потвърдени имена в детското песенно творчество и известната ни музика, Хайгашод Агасян, Александър Савелиев, Пепи Писарски, Вячеслав Кушев, Светослав Лобошки, Емил Струнджев, както и създатели от по-младото потомство - Димитър Запрянов, Румен Бояджиев –син, Явор Велчев-Яви и други.

На 24 октомври ще прозвучат песните в интернационалния конкурс, множеството основани от одобрени създатели от Австрия, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония, Турция, Беларус, Украйна и други страни. 

Песните, събрали най-вече фенове в двата раздела на състезанието, ще получат специфична премия от БНР, както и специфичната премия на БНР Радио Варна. Финансовите награди са обезпечени от Министерство на културата на България. Отличените песни ще бъдат изпълнени на концерт, очакван за 23 октомври в залата на Военноморски клуб – Варна.

Европейският конкурс за детска ария " Златни искри “, който се организира годишно във Варна, е единственият по рода си в страната интернационален конкурс за детска ария от професионални създатели. Организира се от Фондация " Откритие “ със съдействието на Министерство на културата, Община Варна, Военноморски клуб - Варна и други сътрудници.

Конкурсът е член на WAFA (World Association of Festival & Artists).

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР